Despre caviar

Articolele au fost realizate de redacția Creative Art Copywriting:

Articol redactat de Andreea Milea Stănescu.

Sumar:

 1. Beneficiile caviarului
 2. De unde se poate achiziționa caviarul?
 3. Cât costă caviarul?
 4. Cine consumă caviar?
 5. Cum se depozitează caviarul
 6. Termen de valabilitate
 7. Poate fi înlocuit caviarul?
 8. Concluzii
 9. Resurse 

Beneficiile caviarului

Caviarul este o importantă sursă de vitamine și minerale la care se mai adaugă și omega 3, care ajută la păstrarea sănătoasă a sistemelor nervos, circulator și imunitar. De asemenea, în caviar se mai găsesc și alți nutrienți precum vitaminele A, E, B6, fier, magneziu și seleniu. În linii generale, peștele și caviarul sunt o importantă sursă de vitamine și minerale, așa că ar trebui incluse cât mai des în meniul dumneavoastră.

Puteți consuma fără probleme sturion care conține acizi grași omega-3, acidul eicosapentaenoic (EPA) și acidul docosahexaenoic (DHA). Multe dovezi recente au sugerat că consumul de pește și consumul asociat de EPA și DHA din pește pot ajuta la menținerea funcției cardiace sănătoase. De asemenea, consumul de pește a fost asociat cu un risc redus de deces cardiac, iar în cazul femeilor gravide, consumul regulat de pește joacă un rol important în dezvoltarea normală a creierului și a ochilor fătului.

Este foarte important să consumați pește și, dacă optați pentru caviar, beneficiile sunt asemănătoare. Puteți consuma caviar datorită faptului că nu conține diferiți hormoni de creștere sau alte substanțe chimice dăunătoare. Este o carne slabă, dulce, de culoare aurie care conține Omega 3, vitamine, calciu, fier, proteine și multe altele, potrivit „northerndivine”.

De asemenea, caviarul mai oferă și antioxidanți: acest aliment ajută la corectarea țesutului pielii deteriorat și prevenirea uzurii celulelor, astfel pielea o să fie mai tânără și ochii mai sănătoși.

Caviarul este unul dintre cei mai puternici antioxidanți din natură. Alte beneficii ale caviarului sunt:

 • ajută la scăderea tensiunii arteriale;
 • ajutor pentru prevenirea atacurilor de inimă;
 • protejează împotriva virușilor;
 • reface hemoglobina (componenta sângelui care ajută la mișcarea oxienului în organism);
 • dezvoltator de mușchi;
 • efect antidepresiv;
 • beneficii pentru oase;
 • este un aliat al sportivilor;
 • aliment antistres și antimigrenă.

De unde se poate achiziționa caviarul?

Caviarul se poate achiziționa din diferite locuri. Îl puteți găsi la hypermarket-uri, în mediul online sau la magazine de specialitate. Este de reținut faptul că în hypermarket-uri, caviarul se găsește destul de greu având în vedere că este destul de scump și nu oricine își permite să îl achiziționeze. Ca să nu pierdeți timp, puteți căuta online sau la magazinele de specialitate. Astfel, vă puteți asigura că nu pierdeți timp, alegeți cea mai bună calitate, iar în majoritatea cazurilor, magazinele online livrează la domiciliu.

Cât costă caviarul?

Mai mult ca sigur v-ați interesat măcar o dată în viață cât costă caviarul. Și chiar dacă nu ați făcut acest lucru, mai mult ca sigur știți că este un aliment care nu se găsește la orice colț de stradă și care costă destul de mult.

Caviarul este o delicatesă și, implicit, este costisitor. Caviarul datează încă din vremurile lui Shakespeare, secolele XVI – XVII. Se spune că acest aliment era o hrană țărănească în Rusia medievală. Pare greu de crezut, însă acesta este adevărul.

Întorcându-ne în vremurile noastre, prețul caviarului clasifică acest produs printre cele mai luxoase alimente din lume, printre care mai amintim trufele albe sau desertul de ciocolată caldă al căror preț se ridică la câteva zeci de mii de euro.

Cu toate acestea, cât costă caviarul?

Potrivit „Markys.com”, un kilogram din această delicatețe de sturion poate să ajungă și la 35.000 de dolari. Prețurile caviarului variază foarte mult, deoarece de mai mulți ani, proprietarii de ferme de pește au concurat pentru titlul de producători ai celui mai bun caviar. Pentru a putea obține această delicatesă și pentru a o putea duce la cele mai înalte standarde, producătorii implică o mare varietate de resurse.

Care este cel mai scump caviar?

O lingură din această delicatesă poate ajunge chiar și la 40.000 de dolari. Într-adevăr, doar o lingură. Acest caviar foarte scump poartă numele de Strottarga Bianco și este din icre de Sturion Alb. Cei care au creat acest tip de caviar sunt doi austrieci, tată și fiu, Walter și Patrick Gruell. Walter Gruell este un crescător de pește renumit pentru faptul că a îmbinat ouăle de pește cu aur de 22 de carate.

Acest caviar este considerat cel mai scump și unul dintre cele mai bune din lume, datorită faptului că este utilizată apă curată, pură din munți. Caviarul este supus unui proces special de uscare înainte de procedura de deshidratare completă în timpul căreia caviarul pierde aproximativ 80% din greutatea sa.

Cine consumă caviar?

Această delicatesă pe care toți ne dorim să o degustăm măcar o dată în viață poate fi consumat de către oricine. Desigur, caviarul este un produs destul de scump care nu se găsește oriunde, astfel că numărul persoanelor care pot degusta caviarul nu este foarte mare.

Pot exista câteva restricții când vine vorba despre caviar, deoarece pot exista persoane care sunt alergice la un ingredient din care este compus caviarul. Alergiile la caviarul roșu sunt cele mai frecvente în locurile în care peștele este consumat aproape în fiecare zi. Desigur, alergia este selectivă, acest lucru însemnând că există intoleranță la un anumit tip de caviar – negru sau roșu, sau reacție alergică care apare la orice produs din pește.

În cazul în care nu știți dacă sunteți alergic la caviar, este recomandat să faceți un control care să vă spună exact ce probleme de sănătate pot apărea pentru a putea fi prevenit un incident nefericit.

Cum se depozitează caviarul

Când vine vorba despre caviar, trebuie să fim foarte atenți cu depozitarea acestui produs alimentar. Metoda adecvată de depozitare a alimentelor este o practică foarte importantă, deoarece ajută la conservarea gustului și a calității produselor alimentare. Depozitarea necorespunzătoare a icrelor nu numai că poate mări riscul de boală provocată de alimente, dar poate deteriora caviarul și distruge aroma și experiența pe care o poate aduce degustarea produsului.

Este cunoscut faptul că oamenii păstrează caviarul în frigider, indiferent că este conservat sau nu. Chiar dacă conservarea este întotdeauna o metodă sigură de păstrare, nu este necesar mereu. Spre exemplu, în Statele Unite ale Americii, orice cavier este sigilat într-o cutie care trebuie să conțină conservanți pentru a asigura siguranța alimentelor. Acest lucru este făcut pentru a evita apariția bolilor. Astfel, caviarul conservat poate fi depozitat în afara frigiderului până când acesta nu depășește data de expirare. Odată ce conserva este desfăcută, caviarul trebuie păstrat la frigider.

Dacă caviarul nu este conservat, acesta poate fi depozitat în două moduri diferite. Dacă este înghețat, acesta poate fi depozitat într-un congelator timp de trei luni. Odată ce caviarul este dezghețat, acesta trebuie păstrat într-un frigider într-un recipient etanș. De asemenea, este important și locul din frigider în care depozitați caviarul. Este recomandat ca acest aliment să fie păstrat în partea cea mai rece a frigiderului, adică în partea de jos, unde ar trebui să păstrați întotdeauna carnea și fructele de mare. Păstrați întotdeauna caviarul depozitat pe raftul inferior al frigiderului. În acest mod, frigul îl va păstra mai bine conservat, iar dacă sucul din caviar se scurge, nu o să existe riscul să cadă peste alte alimente.

Depozitarea caviarului nu este deloc dificilă. Nu este prea diferită de depozitarea corespunzătoate a altor tipuri de carne și fructe de mare.

Sfaturi utile pentru depozitarea caviarului.

Este foarte important să NU deschideți caviarul până când nu este necesar.
Refrigerați, dar nu înghețați caviarul. Înghețarea caviarului se poate face, dar nu este recomandată, deoarece poate întări membrana caviarului și modificarea aromei.
Dacă considerați că nu puteți consuma caviarul în cele trei săptămâni recomandate sau dacă nu îl puteți îngheța în mod corespunzător, atunci poate nu ar trebui să faceți acest lucru. Dacă înghețați caviarul, trebuie să-l dezghețați încet în frigider.
Caviarul trebuie păstrat la o temperatură de refrigerare de -2 grade Celsius.
Caviarul proaspăt poate fi depozitat în frigider timp de 15-20 de zile (nedesfăcut). Este recomandat să consumați caviarul la maxim 2-3 zile după ce a fost deschis, potrivit „Global Sea Foods.”

Termen de valabilitate

Caviarul este o delicatesă destul de scumpă, mai ales când facem referire la caviarul de sturioni.

Înainte să discutăm despre termenul de valabilitate al caviarului, trebuie neapărat să depozitați caviarul respectând regulile de depozitare. Termenul de valabilitate al caviarului diferă foarte mult în funcție de specie (caviar roșu sau negru), de temperatura de depozitare, de metoda de procesare, dar și de ambalarea acestuia. Există mai multe tipuri de caviar, precum: granular, pasyusnaya, yastychnaya sau malosolenaya.

De regulă, caviarul este vândut în recipiente de sticlă sau din plastic. În mod normal, termenul de valabilitate al caviarului este mult mai mic decât termenul propus de fabrică din cauza mediului în care a fost depozitat. Un factor foarte important când vine vorba despre păstrarea caviarului este procentul de salinitate al caviarului. Cu cât este mai multă cantitate de sare în produsul finit, cu atât este mai mare durata de păstrare.

Caviarul de sturion trebuie depozitat și transportat la o temperatură de -2 până la -4 grade Celsius. Perioada de valabilitate a caviarului negru și roșu conservat este setat de producător. Pentru caviarul roșu, termenul de valabilitate indicat este de patru luni (pentru caviarul fără conservanți) și 12 luni pentru caviarul cu conservanți.

Este recomandat să cumpărați caviar în magazine de încredere deoarece cumpărarea de pe piața neagră poate duce la achiziționarea de caviar fals sau caviar obținut prin braconaj.

Când vine vorba de termenul de valabilitate al caviarului, în primul rând, asigurați-vă că ați respectat normele de păstrare al acestui produs alimentar, dar mai ales, asigurați-vă că termenul de valabilitate înscris pe recipient nu este depășit. De asemenea, dacă aveți dubii în legătură cu valabilitatea produsului, este mai bine să nu îl consumați ca să nu apară situații neplăcute, conform „Reading on the web.”

Poate fi înlocuit caviarul?

Considerat a fi un produs de lux, caviarul are reputația dată de faptul că este destul de dificilă obținerea de icre de sturion. Cu toate acestea, există diferite alternative pentru caviarul clasic. Acestea sunt alimente destul de diferite, dar care oferă ocazia de a vă familiariza cu noile arome și de a folosi câteva noi ingrediente interesante în rețete.

În rândurile ce urmează, veți găsi mai multe alimente care reprezintă un substitut pentru caviarul din icre de sturion.

Couscous „Faux Caviar” este o alternativă foarte accesibilă, originală și foarte gustoasă, care se găsește prin majoritatea meniurilor din restaurante. Acesta este cunoscut sub numele de „caviar faux”. Dacă procesul de preparare al acestui tip de caviar este respectat, atunci o să obțineți niște perle negre strălucitoare și delicioase.

Perlele de soia sunt mici sfere de soia care sunt fierte și vândute în borcane cu ulei de măsline sau aromatizate cu condimente, yuzu sau wasabi. Este normal faptul că aroma lor este departe de cea a caviarului autentic și mai degrabă sunt lipsite de gust, însă perlele de soia se pretează perfect pentru a putea fi folosite ca garnituri comestibile.

Vendace Caviar este un caviar obținut dintr-un pește de apă dulce, apreciat cel mai mult în țările nordice ale Eurpei.

Caviarul de Herring are una dintre cele mai originale arome, brânza dulce. Acest tip de caviar este consumat cu preponderență în țările baltice, dar și în Spania. Caviarul de Herring se poate consuma alături de lămâie pentru a-și spori caracteristicile, potrivit „Fine Dining Lovers.”

Concluzii

Înainte de a consuma sau achiziționa acest aliment de lux, este important să aflați dacă sunteți alergic la vreun ingredient pe care îl conține caviarul sau dacă produsul este expirat. De asemenea, este foarte important să fiți atenți la modul în care depozitați acest produs, dar și dacă caviarul are vreun miros suspect în momentul în care l-ați desfăcut. Indiferent cât de mult ați cheltuit pentru a putea achiziționa un astfel de produs, dacă acesta are ceva în neregulă, este mai bine să nu îl consumați. Este mai importantă sănătatea!

Resurse

 1. businessinsider.com
 2. foodandwine.com
 3. seriouseats.com
 4. markys.com
 5. amazon.com
 6. caviarstar.com
 7. caviarstar.com
 8. northerndivine.com
 9. globalseafoods.com
 10. caviar.bc.ca
 11. warbucksseafood.com
 12. caviar.com
 13. globalseafoods.com
 14. finedininglovers.com
 15. readingontheweb.com

 

Tratamente beauty cu caviar

Articol redactat de Andreea Roșu.

Sumar:

Cele mai multe persoane asociază caviarul cu luxul, mai precis cu un dineu sofisticat unde șampania fină acompaniază cu eleganța sa aperitivele cu caviar. Deși caviarul predomină, într-adevăr, sectorul alimentar de lux, aceste ouă scumpe de pește fac adevărate minuni și pentru frumusețea femeilor.

Întâi de toate, este important de știut despre caviar că este bogat în acizi grași Omega-3 care oferă o protecție impenetrabilă pielii și părului. De asemenea, caviarul este bogat în proteine, hrănind astfel pielea și asigurându-i fermitatea. Vorbind în cifre, se pare că această hrană de lux include 26% proteine, care sunt esențiale pentru metabolismul celulelor pielii și părului și 14% lipide, care restructurează stratul natural de lipide al pielii și părului, reducând pierderea apei, astfel încât pielea și părul vor fi mai hidratate.

Caviarul prezintă și un conținut semnificativ de minerale, inclusiv sodiu, potasiu, fosfor, magneziu și calciu, care ajută la fortificarea fibrelor părului. În cele din urmă, vitaminele pe care le găsim în caviar, în special vitamina A, E, B12 și D ajută la protejarea împotriva poluării și stresului oxidativ.

Tipuri de tratamente cu caviar

Tratamentele de înfrumusețare cu caviar sunt din ce în ce mai solicitate și mai variate. De la tratamentele faciale clasice care folosesc caviar din abundență și până la tratamente pentru pielea gâtului, a decolteului, a mâinilor și picioarelor, caviarul poate oferi frumusețea și suplețea pielii la orice vârstă. Nu în ultimul rând, caviarul este un ingredient miraculos și pentru tratamentele dedicate podoabei capilare.

Se pot face tratamente de înfrumusețare cu caviar și în confortul propriei locuințe, însă sunt șanse mari să nu ofere aceleași rezultate uimitoare ca la salon. Un tratament facial clasic cu caviar este, desigur, un tratament de lux care luptă împotriva semnelor de îmbătrânire și asigură hidratare intensă. Este un tratament minunat pentru restaurarea fermității și elasticității, stimulând în același timp sănătatea celulelor pielii, conform arabnews.com.

În general, un astfel de tratament luxos include o extracție blândă, un masaj care poate folosi tehnica acupuncturii, încheindu-se cu o mască bogată în caviar cosmetic provenit de la sturion rusesc. Caviarul cosmetic este bogat în acizi grași esențiali și în vitaminele A, B, C, D și E, întărind bariera lipidă și menținând umiditatea naturală a pielii. Rezultatul unui astfel de tratament facial este o piele cu aspect întinerit și suplu, hidratată și hrănită în profunzime.

Un astfel de tratament cu caviar este destinat în special persoanelor care suferă de hiperpigmentare și pete cauzate de vârstă.

Poate că în prezent este un tratament facial în tendințe, însă caviarul a fost folosit de sute de ani. Istoria ne arată că perșii au fost cei dintâi care foloseau caviar în scopuri mai degrabă medicinale. Cuvântul caviar sau „khav-yar” însemna „tort pentru rezistență” sau „tort pentru putere”, ceea ce sugerează că în acele vremuri caviarul era considerat un elixir dătător de putere, vigoare și rezistență. Prima înregistrare cunoscută a caviarului datează din secolul al IV-lea, perioadă când Aristotel descria caviarul ca fiind o delicatesă exclusivă servită la banchete „printre trâmbițe și flori”. Totuși, de abia în anul 1987, o marcă de frumusețe, cunoscută azi ca La Prairie, a folosit caviarul ca ingredient cosmetic, conform forbes.com.

Un alt tratament cu caviar foarte apreciat este cel pentru zona ochilor care oferă un lifting instantaneu. Cu ajutorul unor astfel de tratamente regulate, pielea este ajutată pentru a face față problemelor legate de îmbătrânire, stresului vieții contemporane și poluării.

Caviarul are rolul de a întrerupe ciclul care duce la apariția petelor de vârstă, stopând decolorarea înainte de a debuta. Beneficiile tratamentului cu caviar nu se opresc doar la o piele cu o culoare mai uniformă și un lifting vizibil al ochilor. Caviarul asigură fermitate, hidratare, protecție antioxidantă, în timp ce reduce producția de pigmentare excesivă și minimizează ridurile și liniile fine, conform womenshealthmag.com.

Tratamentele cu caviar sunt destinate pielii gâtului, decolteului și mâinilor. Un astfel de tratament poate fi inițiat cu o mască purificatoare cu alge și nămol care exfoliază și curăță profund porii, urmată de o mască cu caviar, apoi de o mască hidratantă cu vegetație oceanică aplicată pe gât și pe decolteu, lăsând pielea proaspătă și netedă. Deseori, tratamentele de înfrumusețare cu caviar apelează și la alte produse de lux, precum aur, trufe sau seruri cu celule stem care stimulează regenerarea pielii.

Un tratament cu caviar foarte eficient împotriva îmbătrânirii este cel îmbogățit cu colagen. O astfel de formulă exclusivă are dubla sarcină de a repara pielea deteriorată și lipsită de strălucire, în timp ce antioxidanții revitalizează cele mai profunde straturi ale pielii, oferind un aspect plin de vitalitate. Caviarul ajutat de colagen reduce semnele de îmbătrânire și hidratează eficient.

Deloc surprinzător dată fiind compoziția sa, caviarul mai este cunoscut și ca o alternativă minunată la Botox, diminuând liniile fine și oferind pielii fermitatea de care are nevoie, conform stylecaster.com.

La rândul său, părul poate avea numai de câștigat în urma unui tratament cu caviar. O altă parte frumoasă a unui tratament cu caviar pentru păr constă în rezultatele extraordinare care se mențin pe o perioadă lungă după tratament. Vitamina A care se găsește în caviar împiedică părul să se rupă, vitamina D stopează căderea părului, în timp ce acizii grași Omega-3 mențin părul hidratat. Un tratament cu caviar pentru păr promite să hidrateze părul de la rădăcină până la vârfuri, să îl facă mai puternic și mai strălucitor. Deși este recomandat pentru părul vopsit, deteriorat, uscat sau tratat chimic, un astfel de tratament cu caviar este minunat și pentru părul sănătos, întrucât contribuie la menținerea sănătății, creșterii și rezistenței sale, conform arabianbusiness.com.

Pe de altă parte, oricât ar suna de opulent, un tratament cu caviar îmbogățit cu șampanie poate face adevărate minuni pentru păr. Deși prea puține persoane s-ar gândi că șampania și caviarul pot fi utilizate pentru redarea sănătății părului, iată că acest lux nu se oprește doar la dineurile sofisticate.

Oricât ar părea de surprinzător, șampania este un tratament excelent pentru păr, deoarece îi oferă volum, strălucire și o nuanță mai plăcută. Șampania este minunată pentru persoanele cu păr blond, deoarece evidențiază tonurile aurii, îi oferă strălucire, în timp ce acidul garantează volum. Prin urmare, dacă ați cumpărat o sticlă de șampanie și vă displace gustul, atunci puteți să vă clătiți părul cu ea. Trebuie doar să amestecați un pahar de șampanie cu un pahar de apă fierbinte, iar după șamponare să aplicați acest amestec și să îl distribuiți uniform pe tot părul. Lăsați amestecul de șampanie să acționeze câteva minute înainte de clătire, după care vă puteți coafa părul ca de obicei. Un alt truc care implică șampanie este să pulverizați puțină șampanie atunci când vă coafați părul la cald. Pentru un plus de volum, pulverizați șampanie direct la rădăcină, înainte de a vă coafa părul cu feohnul sau cu peria termică.

Pe de altă parte, dacă doriți un tratament și mai luxos pentru păr, luați în considerare utilizarea caviarului. Bogat în vitamine și minerale, caviarul este o sursă bogată de vitamina A care ajută la producerea unui sebum sănătos, în timp ce împiedică uscarea și ruperea părului. O carență de vitamina D poate duce la căderea părului, iar acizii grași Omega-3 pot ajuta la reducerea căderii părului. De asemenea, caviarul conține zinc, care este esențial pentru sistemul imunitar și care întărește foliculii de păr, prevenind ruperea și căderea masivă a părului, conform naturallycurly.com.

Beneficiile tratamentelor cu caviar

S-ar putea spune că acest aliment luxos este aliatul de nădejde al frumuseții. Pe lângă faptul că o cantitate infimă de caviar oferă organismului energie, cel mai important lucru de știut despre caviar este acela că luptă împotriva semnelor de îmbătrânire. Antioxidanții din caviar oferă pielii un lifting instantaneu, în timp ce elimină ridurile și liniile fine. De asemenea, ajută la uniformizarea culorii pielii și la hidratarea acesteia prin echilibrarea între pierderea și absorbția apei. Importanța sa cosmetică constă în rolul său în prevenirea semnelor de îmbătrânire și în corectarea și remedierea petelor cauzate de vârstă.

În general, majoritatea elementelor marine, cum ar fi sarea marină și algele sunt cunoscute pentru beneficiile pe care le oferă frumuseții. Caviarul este un element marin prețios. Gândiți-vă că pielea noastră este alcătuită din proteine și aminoacizi și, deoarece caviarul este bogat în aminoacizi, se absoarbe imediat în piele, ajutându-ne să ne bucurăm de o piele vizibil întinerită. De asemenea, caviarul ajută la producerea unui colagen de o calitate mai bună, deoarece structura sa celulară este similară cu celei a pielii umane.

Ca majoritatea elementelor marine, caviarul este bogat în acizi grași esențiali Omega-3, care oferă pielii o strălucire sănătoasă. Celelalte substanțe nutritive și antioxidanți care se găsesc în caviar vindecă, regenerează și protejează pielea, conform elle.com.

Cele mai multe companii care și-au îmbogățit gamele de produse de înfrumusețare cu noi produse care au ca ingredient special caviarul susțin că proteinele, aminoacizii, acizii grași, lipidele, vitaminele și mineralele care se găsesc în caviar fac ca acest aliment sofisticat să fie benefic pentru piele. Extractul de caviar este foarte bogat în vitaminele A, D, B1, B2, B6, precum și în microelementele Co, Cu, P, Si și Zn. Totodată, caviarul este bogat în aminoacizi, cum ar fi glicina, lizina, histidina, arginina și asparagina. Aceste ingrediente intensifică procesele din interiorul celulelor pielii și, în același timp, încetinesc procesul de îmbătrânire, hidratând pielea în profunzime, conform femina.in.

Tipuri de produse cosmetice cu caviar

Deși îngrijirea pielii cu ajutorul caviarului nu este o noutate – primele produse cosmetice cu extract de caviar au apărut încă din Epoca Dinastiei – până de curând nu au existat prea multe dovezi științifice care să demonstreze beneficiile caviarului asupra frumuseții, în special asupra pielii. Iată că un studiu efectuat în anii recenți a arătat că, atunci când este combinat cu un antioxidant, caviarul poate întări structura pielii.

În anul 1987, cea mai cunoscută companie care include extract de caviar în produsele cosmetice, La Prairie, a lansat primul produs, și anume Skin Caviar – Skin Caviar Dermo Beads. Pe atunci, La Prairie putea doar să bănuiască ce beneficii poate avea caviarul asupra pielii, însă nu existau modalități prin care se putea dovedi că avantajele depășeau cu mult așteptările. De atunci, brandul elvețian a continuat să diversifice gama de produse cosmetice cu caviar, astăzi existând zeci de tipuri de texturi, creme, loțiuni, serum axate pe nevoile specifice fiecărei persoane, fie că e vorba de diminuarea liniilor fine și a ridurilor, de hidratarea de care are nevoie pielea uscată, de lifting pentru pielea din jurul ochilor sau de șampoane, balsamuri, măști și alte tratamente pentru păr.

De exemplu, Skin Caviar Essence-in-Lotion este un tratament care pregătește pielea pentru a fi mai receptivă la celelalte produse pe care le folosim, precum creme și serum. Echipa de cercetare și dezvoltare La Prairie are la îndemână posibilitatea de a efectua teste riguroase în privința extractului de caviar provenit de la sturionul siberian. Echipa La Prairie declară că acum mai bine de 30 de ani, atunci când a început să folosească extract de caviar, știa că ouăle de sturion sunt bogate în substanțe nutritive benefice pentru piele, dar nu puteau fi observate cu precizie schimbările care apăreau la nivelul celulelor pielii după utilizarea unui produs cu caviar. Prin aplicarea noii tehnologii, echipa La Prairie a descoperit că extractul de caviar nu numai că sporește producția de colagen în celulele fibroblaste, dar stimulează producerea de ceramide ale celulelor epidermale ale pielii, adică acele lipide naturale care ajută la menținerea umidității pielii, conferindu-i vitalitate și strălucire.

De exemplu, Skin Caviar Essence-in-Lotion conține „apă de caviar”, derivată dintr-un proces de distilare cu abur, care pregătește pielea și o hidratează, iar în mod total suprinzător și neașteptat, îi oferă un lifting vizibil, minimizează aspectul porilor și restructurează aspectul pielii. Sunt deja numeroase femei care apreciază serul cu extract de caviar, care protejează împotrivă daunelor provocate de soare și reduce adâncimea ridurilor, conform laprairie.com.

Dincolo de beneficiile pentru ten, caviarul înfrumusețează părul și unghiile, așa că se poate opta pentru produse cu extract de caviar destinate oricărui tip de păr, iar produsele cosmetice pentru unghii îngrijesc cuticulele și oferă unghiei un aspect sănătos și neted, contribuind la întărirea unghiilor.

Sunt deosebit de apreciate produsele cu extract de caviar destinate îngrijirii părului creț. Pe lângă caviar, aceste produse mai pot conține și alte ingrediente benefice, precum ulei de cocos virgin, ulei de soia, ulei de avocado, iar împreună ajută la creșterea și întărirea părului, oferindu-i strălucire și vitalitate. Persoanele care vor să îi ofere părului cea mai prețioasă îngrijire pot opta pentru produse cosmetice cu extract de caviar care luptă împotriva îmbătrânirii părului pe timp de noapte. Un astfel de produs este aplicat înainte de culcare, iar în timp ce dormiți, părul este reparat, conform naturallycurly.com.

Prețuri produse cosmetice cu caviar

Deși caviarul este un aliment de lux și destul de costisitor, produsele cosmetice formulate cu extract de caviar pot fi cu atât mai scumpe. Totuși, dacă tot ceea ce vă doriți este o piele tânără cu aspect radiant și ferm, unghii sidefate și un păr voluminos și rezistent, atunci, fără îndoială, prețurile produselor cosmetice cu caviar se vor justifica. Într-un final, prețul reflectă calitatea, iar atunci când achiziționați un produs cosmetic cu caviar, s-ar putea spune că achiziționați o compoziție încărcată cu vitamine și aminoacizi care asigură funcționarea optimă a celulelor pielii.

De exemplu, crema La Praire Skin Caviar Luxe Cream costă 354$, în timp ce Caviar of Switzerland 24h Regeneration Cream costă 185$. Pentru îngrijirea părului, un produs foarte apreciat este Alterna Șampon și Balsam cu caviar, care costă 36$, conform beautybrands.com.

Concluzionând, produsele de îngrijire a pielii formulate cu extract de caviar luptă cu înverșunare împotriva îmbătrânirii, oferind pielii fermitate, vitalitate și reducând ridurile și liniile fine. Caviarul este hrănitor pentru păr, oferindu-i strălucire și protecție, în special părului tratat, vopsit sau deteriorat. Cu ajutorul unor astfel de produse și tratamente de înfrumusețare, cu siguranță veți obține o piele radiantă și un păr mătăsos, în timp ce veți simți ce înseamnă cu adevărat un stil luxos de viață.

Resurse despre „Tratamente beauty cu caviar”

 1. elle.com
 2. womenshealthmag.com
 3. laprairie.com
 4. femina.in
 5. forbes.com
 6. arabnews.com
 7. arabianbusiness.com
 8. naturallycurly.com
 9. beautybrands.com
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0